Ik ben een laatbloeier. Pas na mijn “werkzame“ leven in een marketingteam bij Philips ben ik begonnen met schrijven. Nou ja, met het schrijven van thrillers want in de bureaucratie van een groot bedrijf ontkom je niet aan het maken van rapporten, verslagen en plannen. Veel schrijfwerk, maar fantasieloos, niet-creatief. Al kon ik soms bij het maken van een verslag van een saaie vergadering de verleiding niet weerstaan om er een paar frivoliteiten in te verwerken. Hetgeen meestal niet op prijs werd gesteld; business is tenslotte een zeer serieuze zaak.
Er spookten toen al wel een paar verhalen door mijn hoofd, maar door tijdgebrek kwam ik er niet verder mee dan zo'n idee in een paar zinnen samen te vatten en vast te leggen voor later. 
Toen dat later kwam en ik door het schriftje bladerde waarin ik alles had opgeschreven besloot ik het maar eens te proberen met een idee dat ik had opgepikt uit een krantenartikel over een Amerikaanse vrouw die op een “maffia-achtige” manier om het leven was gebracht.  
Het moest een spannend verhaal worden, dat stond voor mij vast. Want ik had al eens een advies van Patricia Highsmith gelezen: “The First person you should think of pleasing, in writing a book, is yourself.” En zelf houd ik van thrillers, ik heb er nogal wat gelezen tijdens het vele reizen dat een baan in de marketing bij een multinational nu eenmaal met zich meebrengt.
Zo is mijn eerste boek “Basuko” ontstaan. Na een lange weg, dat wel. Maar toen ik er de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige debuut mee won, besloot ik door te gaan.
Intussen is het een min of meer uit de hand gelopen hobby geworden. Want wat is er mooier dan je eigen wereld te scheppen? Met door jezelf bedachte personages die, merkwaardig genoeg, tijdens het schrijven tot leven blijken te komen en het verhaal in een richting stuwen die afwijkt van wat je bedacht had. Waardoor de auteur er - hopelijk net als de lezer - zelf ook het nodige plezier aan beleeft.

 

Boeken: John LeCarré, Hemingway, Peter de Zwaan, Jacob Vis, John Brosens, Gerard Nanne, Tomas Ross, Charles den Tex.

Films:Alfred Hitchcock, Paul Verhoeven, Sergio Leone, Steven Spielberg, Martin Scorsese.

Muziek:Sixties, Country, CCR.

Wie ben ik?

HOME