HOME

1986. Bij een explosie in een loods van Dutch Chemical Industry komen twee onderhoudsmonteurs om het leven. Een ongeluk door een stommiteit van de monteurs, verklaart de directie. 

Tien jaar later. Bij een zelfmoordaanslag in een winkelcentrum in Tel Aviv worden de dochter en de kleinzoon van een oud-Mossad agent gedood. Hij schrijft een vlammende protestbrief in een landelijk dagblad. Twee leden van een fundamentalistische joodse beweging proberen hem voor hun karretje te spannen. 

Bob Berger, een jonge freelance journalist, is bezig met een opzienbarend artikel over een geheime deal van de gemeente met een projectontwikkelaar over de aanleg van een recreatiepark in een natuurgebied aan de Maas. 
Hij krijgt onverwacht bezoek van de dochter van een van de in 1986 omgekomen monteurs. Ze vertelt hem een merkwaardig verhaal over de moord op de vrouw van de directeur van DCI. 
Berger gaat op onderzoek en komt op het spoor van geheimzinnige transporten uit de kelders van DCI. Hij vraagt zich af of het iets met het ongeluk van tien jaar geleden te maken heeft.
Het spoor lijkt dood te lopen totdat hij erachter komt dat er verdachte ladingen worden overgebracht van een binnenschip naar de kade. Verborgen achter de struiken kijkt hij toe. Dan wordt hij gesnapt en meegenomen naar een loods op het terrein van een oorlogsmuseum. Om gebruikt te worden als proefkonijn…

 

 

SARIN - Over een aanslag met een zenuwgas

ISBN: 90-76968-10-1

Uitgever: Ellessy

 

Bloedspoor
Dossier
Dame Blanche
Tequila Sunrise
Harry's Dubbelspel
Oranjebom
Basuko